Zeytinyağı deyince akla gelen ilk terim belki de soğuk sıkımdır. Peki bu kadar bahsedilen, konuşulan ya da yazılan şey aslında nedir? Soğuk sıkım, zeytinyağı üretiminde bir yöntemdir. Tek bahçeden, erken hasat zeytinleri yerle buluşmadan toplanır. Taş değirmenlerde zeytinler, çekirdeklerinden ayrılmadan öğütülür ve hasır çuvallarda ezilir. Bu aşamalar gerçekleşirken kullanılan suyun 27 dereceden daha yüksek olmamasına…
Kendine has ikliminde yetişen zeytin ağaçlarının bir dizi işlemden geçerek zeytinyağı formuna gelmesi ve evlerimizde sıcak ya da soğuk birçok tarifte kendine yer bulması, sadece yemeklerimize verdiği tat ve zenginlikten değil. Zeytinyağının vücudumuza olan faydalarının saymakla bitmeyeceğini kabul ederek, aralarından bizce en önemli olanlarını sizler için sıraladık. Vücudumuzu temizleyen karaciğerin de temizlenmesi gerekir. Zeytinyağı karaciğeri…